Anak angkat boleh terima hibah takaful? Berhak ke?

Hibah takaful boleh hadiahkan kepada bukan waris ke? Ada yang tanya pada Faiz boleh ke nak letak penama dalam hibah takaful selain daripada waris seperti…

READ MORE

Sebelum melabur perlu tahu apa keuntungan dalam Unit Amanah

Unit amanah atau unit trust salah satu pelaburan seperti ASB dan Fixed Deposit yang ada di Malaysia tetapi masih ramai yang tidak ‘familiar’ dengan pelaburan…

READ MORE

Nak melabur hartanah? Baca ini dulu sebelum melabur!

Beli hartanah pertama merupakan satu keputusan besar yang kita akan buat dalam kehidupan kita. Normal kita akan rasa takot untuk buat keputusan untuk beli hartanah…

READ MORE

5 tips kewangan untuk fresh graduate

Kita kategori yang mana? .Keputusan kita buat hari ini menentukan siapa kita 5 tahun akan datang. .Fresh grad urus gaji pertama sama ada nak hidup…

READ MORE

Lelaki ini kongsikan 6 tips elak tersalah beli kereta. No 6 jarang orang buat

Sekarang kadar keuntungan bank tengah sangat rendah kan. Mesti ada terfikir untuk grab peluang untuk beli kereta. .Yang mana memang rasa ini masanya untuk beli…

READ MORE

Wanita ini berjaya kurangkan hutang daripada RM4k kepada RM2k sebulan & mendapat lebihan cash RM80K.

Salah satu manfaat apabila kita mempunyai hartanah adalah dapat guna untuk ‘debt consolidation’ bagi hutang-hutang lapuk kita. .Debt Consolidation bermaksud teknik menyatukan hutang menjadi satu….

READ MORE

ASB Financing / Loan Paling Rendah Giler Di DUNIA!!!

Korang tengah mencari bayaran ASB FINANCING yang paling murah kan? Tengok sini PROMOSI SEHINGGA 30 NOVEMBER SAHAJA!!!. Max tenure (tempoh) 40 tahun dan max umur…

READ MORE

Bagaimana nak melabur dalam pelaburan pulangan tinggi. Ini caranya!

Nak melabur dimana yang dapat pulangan paling tinggi? Saya baca pelaburan tuh beri pulangan tinggi? Dia dapat untung sampai 10% sebulan. Bila ramai yang tanya…

READ MORE

Transfer duit melalui Mayban2u ke Tabung Haji, lebih mudah & jimat

Faiz tahu ada yang menyimpan dalam Tabung Haji (TH) selain daripada bank dan ASB. TH juga turut memberikan pulangan (hibah) untuk penyimpan mereka. Jadi satu…

READ MORE

PENDAFTARAN I-AKAUN KWSP SECARA EMEL

Nah Faiz share pula form permohonan i-Akaun KWSP secara emel. Ramai pula yang tanya Faiz macam mana nak mohon i-Akaun KWSP. Yang masih tak ada…

READ MORE