ASB Financing / Loan Paling Rendah Giler Di DUNIA!!!

Korang tengah mencari bayaran ASB FINANCING yang paling murah kan? Tengok sini PROMOSI SEHINGGA 30 NOVEMBER SAHAJA!!!. Max tenure (tempoh) 40 tahun dan max umur…

READ MORE

BNM turunkan lagi kadar OPR daripada 2% kepada 1.75%

Bank Negara Malaysia menerusi Jawatankuasa Dasar Monetari (MPC) membuat keputusan untuk menurunkan lagi kadar dasar semalaman OPR sebanyak 0.25 peratus kepada 1.75 peratus. Overnight Policy…

READ MORE

Anak muda atau fresh grad baca ini sebelum beli kereta.

1. Anak muda atau fresh bila nak beli kereta kena buat kira-kira dulu. 2. Ingat kereta hanya lah satu alat sahaja untuk bawa daripada tempat…

READ MORE

Rumah atau kereta. Mana dulu?

Ada yang tanya Faiz mana nak beli dulu sama ada rumah atau kereta bila dah bekerja nanti? Kalau kita google pon ada beberapa survey yang…

READ MORE

ASBF ATAU RUMAH?

Ada yang tanya Faiz samada nak buat ASBF dulu ke atau nak beli rumah dulu? Jawapannya RUMAH… Kalau 1. Simpanan emergency fund sudah ada sekurangnya…

READ MORE

Hartanah – Tips beli hartanah pertama seawal 6 bulan pertama bekerja

Ramai yang tanya kat Faiz tips nak beli rumah pertama. Faiz kongsikan beberapa bagaimana nak beli rumah pertama melalui pinjaman bank berdasarlan pengalaman Faiz😬 1….

READ MORE

CARA MOHON GERAN KHAS PRIHATIN (GKP)

Korang siapa yang ada bisnes dan ada SSM layak untuk mohon Geran Khas Prihatin (GKP) yang ditawarkan oleh kerajaan. . GKP adalah bantuan kewangan secara…

READ MORE

Hibah Takaful – Mengapa suami wajib ada hibah takaful!

Setiap seorang lelaki wajib mempunyai satu pelan hibah takaful buat diri mereka terutamanya jika seorang sahaja bekerja, ada isteri, ada anak atau ada keluarga. Hibah…

READ MORE

Cara mudah auto schedule trasnfer/pay loan guna Cimbclick. Mudah sangat!

Mungkin masih ramai pengguna CIMB masih tak tahu boleh buat auto schedule transfer/pay loan. Mudah sangat! ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜ . Kalau gaji kita masuk ke CIMB tetapi kita…

READ MORE

Moratorium – Tiada lagi payment holiday buat pembiayaan sewa beli kenderaan dan pembiayaan peribadi berkadar tetap

Pada hari ini BNM telah mengeluarkan notis bahawa pembiayaan sewa beli kenderaan dan pembiayaan Islam peribadi berkadar tetap akan dikenakan kadar faedah. Jika sebelum ini…

READ MORE