ASB Financing / Loan Paling Rendah Giler Di DUNIA!!!

Korang tengah mencari bayaran ASB FINANCING yang paling murah kan? Tengok sini PROMOSI SEHINGGA 30 NOVEMBER SAHAJA!!!. Max tenure (tempoh) 40 tahun dan max umur…

READ MORE

Anak muda atau fresh grad baca ini sebelum beli kereta.

1. Anak muda atau fresh bila nak beli kereta kena buat kira-kira dulu. 2. Ingat kereta hanya lah satu alat sahaja untuk bawa daripada tempat…

READ MORE

Rumah atau kereta. Mana dulu?

Ada yang tanya Faiz mana nak beli dulu sama ada rumah atau kereta bila dah bekerja nanti? Kalau kita google pon ada beberapa survey yang…

READ MORE

ASBF ATAU RUMAH?

Ada yang tanya Faiz samada nak buat ASBF dulu ke atau nak beli rumah dulu? Jawapannya RUMAH… Kalau 1. Simpanan emergency fund sudah ada sekurangnya…

READ MORE

Hartanah – Tips beli hartanah pertama seawal 6 bulan pertama bekerja

Ramai yang tanya kat Faiz tips nak beli rumah pertama. Faiz kongsikan beberapa bagaimana nak beli rumah pertama melalui pinjaman bank berdasarlan pengalaman Faiz😬 1….

READ MORE

Hibah Takaful – Mengapa suami wajib ada hibah takaful!

Setiap seorang lelaki wajib mempunyai satu pelan hibah takaful buat diri mereka terutamanya jika seorang sahaja bekerja, ada isteri, ada anak atau ada keluarga. Hibah…

READ MORE

Cara mudah auto schedule trasnfer/pay loan guna Cimbclick. Mudah sangat!

Mungkin masih ramai pengguna CIMB masih tak tahu boleh buat auto schedule transfer/pay loan. Mudah sangat! ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜ . Kalau gaji kita masuk ke CIMB tetapi kita…

READ MORE

Anak angkat boleh terima hibah takaful? Berhak ke?

Hibah takaful boleh hadiahkan kepada bukan waris ke? Ada yang tanya pada Faiz boleh ke nak letak penama dalam hibah takaful selain daripada waris seperti…

READ MORE

Sebelum melabur perlu tahu apa keuntungan dalam Unit Amanah

Unit amanah atau unit trust salah satu pelaburan seperti ASB dan Fixed Deposit yang ada di Malaysia tetapi masih ramai yang tidak ‘familiar’ dengan pelaburan…

READ MORE

Nak melabur hartanah? Baca ini dulu sebelum melabur!

Beli hartanah pertama merupakan satu keputusan besar yang kita akan buat dalam kehidupan kita. Normal kita akan rasa takot untuk buat keputusan untuk beli hartanah…

READ MORE