INCOME REPLACEMENT

📷📷 Ramai yang memandang remeh mengenai income replacement nie. Mungkin sebab kurang jelas mengenainya.

.

📷📷 Faiz nak SHARE sedikit mengenai INCOME REPLACEMENT. Kenapa ianya sangat penting terutamanya yang sudah berkeluarga.

.

#INCOMEREPLACEMENT

.

📷📷 Ianya adalah sejumlah wang bagi menggantikan pendapatan kita selama beberapa tahun apabila kita tidak berupaya untuk bekerja lagi.

.

📷📷 Tidak berupaya lagi bermaksud jika kita ditimpa TOTAL PERMANENT DISABILITY (LUMPUH KEKAL) atau PENYAKIT KRITIKAL maka tidak mampu bekerja lagi.

.

📷📷 Jika keje swasta apabila tidak produktif lagi kepada company maka korang akan diberhentikan kerja. Jik bernasib baik mendapat sedikit pampasan daripada company. Bagaimana yang tidak mendapat sebarang pampasan📷📷

.

📷📷 Korang yang dah berkeluarga bagaimana nak SURVIVE untuk anak2. Berapa simpanan yang ada?

.

📷📷 Sebab itu pentingnya INCOME REPLACEMENT ini. Sekurang-kurangnya ianya dapat menampung beberapa tahun apabila korang ditimpa TPD atau CI.

.

📷📷 Jangan cakap yang korang jamin yang korang sihat sehingga TUA. Sekarang gaya pemakanan sudah berubah. Semua nak SEGERA. Ianya mengundang pelbagai PENYAKIT.

.

📷📷 Jangan fikir korang akan SELAMAT je. Jika ditanya orang yang ditimpa TPD. Mereka pon tak pernah terfikir akan ditimpa begitu kepada diri mereka📷📷 Semua tak mahu dan minta dijauhkan.

.

#SudahAndaBersedia

.

📷📷 Tujuan Faiz ini tulis hanya untuk SHARE sahaja kepada kawan-kawan admin mengenai kepentingan INCOME REPLACEMENT.

.

📷📷 Jangan terlalu TAKSUB dengan kata-kata negatif mengenai syarikat TAKAFUL dan akhirnya tak nak ambil pon untuk diri sendiri.

.

📷📷 Lain lah sudah ada simpanan RM1 juta untuk kecemasan kelak. Itu pon ramai JUTAWAN pon walaupun sudah ada simpanan banyak masih mengambil takaful untuk diri sendiri dan keluarga.

.

📷📷 In the end andai berlaku sesuatu kepada diri mereka mereka akan dapat lagi pampasan daripada syarikat TAKAFUL dan tidak perlu sentuh pon simpanan mereka.

.

📷📷 Jika tidak memikirkan DIRI SENDIRI, fikirkan buat KELUARGA TERSAYANG anda. Bukan mahal pon nak amik perlindungan ini.

.

📷📷 Serendah RM45.10 pon anda dapat perlindungan sehingga RM300K untuk KEMATIAN SEMULAJADI, LUMPUH KEKAL DAN PENYAKIT KRITIKAL

.

📷📷 Jika korang perlukan nasihat mengenai takaful boleh roger admin terus.

📷📷 Faiz tekankan kepada client admin adalah low contribution, high coverage. Admin akan beri nasihat dan bimbingan berapa coverage yang perlu korang perlukan📷📷

.

📷📷 Ramai yang Faiz jumpa coverage sangat rendah tetapi bayaran bulanan tinggi kerana tidak mendapat bimbingan yang betul so admin bantu memberi nasihat yang betul

Share:

Author: cikgukew

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *