REWARD DIRI

📷📷 Reward diri sebenar adalah apabila hasil gaji atau pendapatan korang tuh sudah ditolak untuk simpanan dan perlindungan sebelum dihabiskan.

.

#SIMPANAN

.

📷📷 Kenapa Faiz katakan simpanan dan perlindungan? Satu hari nanti korang sangat memerlukan CASH bagi tujuan KECEMASAN seperti kehilangan kerja, anak nak masuk U, kereta rosak dan sebagainya.

.

📷📷 SIMPANAN ini hendaklah sekurang-kurangnya bersamaan 6 bulan gaji korang. Lebih baik adalah bersamaan SETAHUN gaji.

.

#PERLINDUNGAN

.

📷📷 PERLINDUNGAN juga amat mustahak dan wajib buat korang kerana semua orang tak mahu sakit. Semua orang tak mahu masuk hospital. Tiada orang yang nak benda nie berlaku.

.

📷📷 Kalau tanya orang sakit pon dia nak sihat je tetapi gaya hidup dan permakanan masa kini kita tak dapat nak mengelakkan perkara ini akan berlaku satu hari.

.

📷📷 Bila korang menghidap PENYAKIT KRITIKAL pasti akan menganggu kehidupan seharian sehingga terpaksa DIBERHENTIKAN kerja (bukan berhenti kerja).

.

📷📷 Oleh itu, pentingnya korang mempunyai perlindungan SEKARANG agar korang tak mengusik SIMPANAN kerana mendapat apabila disahkan menghidapi penyakit kritikal.

.

📷📷 PERLINDUNGAN bukan bermakna korang dilindungi daripada menghidapi sebarang penyakit tetapi korang akan mendapat pampasan apabila menghidapi penyakit kritikal.

.

#BERMULASEKARANG

.

📷📷 Jika sebelum ini korang dah bekerja lebih 5 tahun dan masih belum ada kedua-dua diatas. Sudah boleh ambil tindakan SEKARANG.

.

📷📷 Hanya berfikir sahaja tidak dapat mengubah apa-apa di masa hadapan. Mulakan hari ini📷📷

.

Share:

Author: cikgukew

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *